Notabag te asteapta cu 3 culori noi!

Lana Bambini

Lana Bambini
Sau: secretele naturii pentru caldura, stare de bine si o viata mai buna.


Bunica Nadia era o femeie cat se poate de simpla. Locuia intr-un satuc mic din Brescia, Italia, acolo unde si-a petrecut cea mai mare parte a vietii sale facand activitati specifice zonei: agricultura, cresterea animalelor, negot etc. Agripina se ocupa de cei 5 copii, membri ai familiei care, si ei la randul lor si-au intemeiat cate o familie. Desi locuiau intr-o casuta batraneasca, stramtorata, asupra careia incepeau sa apara si primele semne ale trecerii timpului, bunica Nadia isi traia visul de a avea o familie numeroasa cu multi nepoti alergand in jurul casei.

Contribuia cu mandrie la toate treburile casei, iar chipul ei emana seninatate, liniste, cu fiecare copil strans in brate, cu fiecare pas pe care-l facea si nu se lasa doborata de greutati. Pana in vara in care implinea varsta frumoasa de 85 ani cand totul s-a schimbat.
 

Lana, cea care adus fericirea din nou in sanul familiei Cervati

Vantul isi pierdea din intensitate si se apropia vremea sacerisului. Totusi, vremea schimbatoare de peste toamna deja ii puneau pe ganduri pe membrii familiei Cervati. Bunica Nadia se framanta pe prispa casei gandindu-se la iarna grea ce avea sa vina ca in fiecare an. Nici lemnele din sopron nu pareau suficiente, iar culturile nu pareau sa fie suficiente pentru a rezista cu succes pana in primavara.

Sunetul unui localnic rasuna din departare alaturi de tropotele cailor: “Avem oi de vanzare, avem oi de vanzare!”. Odata trecuti prin fata portii, bunica Nadia il oprise si ii propuse un targ - un schimb cu vaca cea batrana. A stat negutatorul pe ganduri cateva minute, dupa care a acceptat propunerea. Nepotul cel mic, indrazni sa intrebe atunci: “Bunico, dar ce vom face cu o oaie atat de mica si bolnava?”. Iar ea a raspuns: “Fiule, asta o sa ne schimbe noua viata!”.

Joiana, vaca de lapte a bunicii, nu mai era in forma de odinioara, dar nici ovina nu parea a fi extraordinara, desi tanara. Bunica a chemat membrii familiei s-o ajute sa faca schimbul, dupa care a luat oaia si a dus-o in hambarul cu animale. Nepotii si fiii inca isi puneau multe semne de intrebare, dar bunica avea deja un gand, o solutie.

“De azi tu o sa fii Lana!”, spuse bunicuta. Fiecare membru avea grija de Lana, cu mancare, apa, micutii, nepotii bunicii nefacand exceptie. Lana s-a integrat cu usurinta in familie si a devenit un prieten de nedespartit. Blana ii devenea tot mai deasa, mai frumoasa, iar dezvoltarea ei era tot mai armonioasa cu ingrijirea potrivita.

Apoi, dat fiind greutatile financiare si cu gandul la sezonul rece, Nadia a decis sa tunda blana incalcita a Lanei, a scos din pod fuiorul de tesut al bunicii sale si a inceput sa dea nastere unor sosete fine, moi si calduroase, pe care le-a dus intr-o zi de duminica la targ. Desi era vreme buna si calda, primii cumparatori n-au ezitat sa apara. Astfel, bunica a inteles ca asta e menirea sa pentru a trece cu usurinta peste iarna.
 

O Lana, 2 Lana, 3 Lana… un Craciun fericit

 Ca sa faca fata cererii, Nadia a decis sa mai cumpere cateva oi si i-a invatat inclusiv pe ceilalti membri ai familiei sa toarca lana. Apoi au trecut la procesare de canepa, bumbac, a ales inclusiv sa realizeze prima pelerina cunoscuta in zilele noastre sub denumirea The Pelerine. Accesoriile aveau sa fie reproduse si pentru cei dragi ca sa le tina de cald peste iarna, pana cand vremea buna avea sa-si reintre din nou in drepturi.

Asa a luat nastere si afacerea de succes a familiei Cervati, pe care au denumit-o Lana Bambini - Lana de la prima oaie care a facut totul posibil, si “Bambini” de la inspiratia zilnica pe care si-o lua cu gandul la fericirea, implinirea si siguranta nepotilor sai.

Cu timpul, sosetele de adulti si copii, din 100% lana, canepa, bumbac organic si mix-uri de materiale organice, pretioase, precum si capele The Pelerine, au ajuns sa fie cunoscute si iubite in intreaga lume. Si prin intermediul magazinului nostru cu dichis, poti beneficia chiar si tu de confortul pe care acestea il ofera, transformandu-se chiar si intr-un cadou de suflet pentru toti oamenii dragi din jurul tau. Se spune ca Lana Bambini are proprietati magice asupra starii de spirit, oferind totodata si eleganta, libertate de miscare si increderea ca niciun vis nu e prea maret sau prea greu de dus la bun sfarsit.
 
Postarea anterioara
Fire 100% bumbac organic pentru copii - diverse culori

Gratiela Cioflan,

Ador acest fir din bumbac organic, are aceea atingere de casmir, se lucreaza foarte bine atat cu andrele cat si cu croseta. Ma bucur foarte mult ca l-am gasit aici in Romania si nu mai trebuie sa il comand din strainatate! Il recomand cu drag!
Geanta multifunctionala Notabag Crossbody, unisex - albastru

Alexandra,

Nu obișnuiesc sa scriu review-uri dar acum a fost musai sa scriu unul. Geanta mi-a plăcut de când am văzut-o online dar când am primit-o tot am fost surprinsa cât e de cool. Pe lângă ca e foarte versatila și perfecta pentru concediu (și nu numai, dar acesta a fost scopul inițial pentru care am cumpărat-o, fiind mica și ușoară și totuși atât de încăpătoare și adaptabila la nevoi), este și foarte cool la și aspect. Calitatea e de nota 10. Am avut chiar și o surpriza sa descopăr ca înăuntru are o carabina pentru chei dar spre deosebire de majoritatea genților, aceasta e din oțel solid. Recomand! Eu am cumpărat varianta verde și e foarte sic. Felicitări Dichisit pentru ambalare și livrare. Sigur revin la voi.
Tricou dama "I don't understand you"

Laura Dochia,

Un tricou foarte confortabil si amuzant in egala masura! A generat multe zambete!
Sosete dama Picnic

Sosete dama Picnic

Achizitie verificata

Laura Dochia,

Sunt o fana declarata a sosetelor, iar acestea se ridica cu usurinta la nivelul asteptarilor mele! Arata foarte interesant, sunt moi si foarte confortabile!
Tamaie verde Oman Boswellia Sacra

Tamaie verde Oman Boswellia Sacra

Achizitie verificata

Cristina Ion,

Aceasta tamaie este cu totul deosebita. Are un ton usor de citric amestecat cu ceva earthy.. atat de suav si atat de placu. Bine de setat si o intentie / un gand / o rugaciune atunci cand aceasta tamaie este utilizata. Multumesc echipei dichisit, cred ca sunteti singurii care aduc tamaie si nu rasini cu uleiuri volatile! (Love)
Ceai bio Mix de Superfructe

Ceai bio Mix de Superfructe

Achizitie verificata

Ioana Cislaru,

Un ceai deosebit cum rar găsești!Este un ceai deosebit cu gust foarte plăcut și intr adevăr natural.Foarte incantata de acest ceai.Il ador pt toate beneficiile lui cât și pt gustul f.placut.Recomand acest ceai!
Descopera mai multe review-uri



Inregistreaza-te

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!