Notabag te asteapta cu 3 culori noi!

Terapie Senzoriala

Afiseaza: 1-7 din 7 produse

 Filtre

Terapie senzorială, integrare senzorială și stimulare adecvată


Sunt necesități pe care le poate avea un copil care pare să aibă dificultăți în a-și înțelege, accepta și controla emoțiile. În diferite cazuri, copiii, în special în perioada timpurie, pot înțelege greșit modul în care ar trebui, în cele din urmă, să se raporteze la emoții.

Nu-i anormal, din moment ce pentru ei lumea înseamnă un cumul variat, deseori supraliminal, de stimuli – stimuli din toate direcțiile și sub toate formele. Din acest motiv, prin terapie senzorială ei pot învăța cum să se raporteze la stimuli, însă și cum să îi înțeleagă, cum să îi discearnă și să îi integreze în propria viață.

Covorașele senzoriale sunt un mod practic, foarte la îndemână și accesibil, de a îi învăța pe cei mici ce înseamnă stimulii, cum se simt aceștia și cum pot fi raționați.

Printr-o atentă dozare, ca urmare a palpării și atingerii, aceste covorașe îl încurajează pe copil să exploreze atent, printr-o stimulare adecvată, lumea înconjurătoare.

Copiii sunt mari aventurieri, vor să descopere tot ce este în jurul lor, și nimic nu le va sta în cale atunci când vine vorba de a descoperi răspunsuri întrebărilor pe care le au.
 

Terapie senzorială cu ajutorul covorașelor senzoriale pentru copii


Covorașele pentru copii, folosite în terapie senzorială, sunt realizate din materiale sigure, foarte moi, pentru a le oferi micuților ocazia de a avea acces la o gamă variată de stimuli tactili diferiți, dar dozați la o intensitate adecvată vârstei lor. Jucându-se pe acestea, vor reuși să își dezvolte nu doar mult mai bine, ci și mult mai atent, selecționat, simțul tactil.

Trebuie să menționăm și faptul că, în general, micuții se pot plictisi repede de un anumit lucru. Din acest motiv, covorașele pentru terapie senzorială sunt colorate pentru a le atrage atenția și pot fi folosite în cele mai variate și interesante moduri.

Utilizate în context terapeutic și educațional, covorașele pot fi foarte ușor adaptate nevoilor celor mici, nevoi grefate în special pe un anumit deficit, așa cum ar fi tulburarea senzorială sau progresul ușor încetinit în neurodezvoltare.
 

Trăim într-o lume a stimulilor, o lume complexă și deosebit de efervescentă


Copiii sunt precum un burete, îndeosebi la vârste fragede, și absorb (aproape) tot ce este în jurul lor. Într-adevăr, au nevoie de expunere pentru a-și putea consolida abilitățile motrice și cognitive, însă și o astfel de expunere trebuie atent dozată, controlată de către părinți. Folosind covorașe senzoriale, copiii pot avea parte de stimuli chiar în siguranța propriului cămin.
 

Creștere și dezvoltare optime prin terapie senzorială


Terapia senzorială reprezintă un tip de abordare terapeutică viabilă care explorează modul în care noi, ca ființe umane, procesăm și reacționăm la stimulii senzoriali din jur. Simțurile joacă, poate, cel mai important rol în modul în care noi percepem și interacționăm cu lumea din jur.

Drept urmare, copiii, la rândul lor, au nevoie de stimuli optimi, corecție, pentru a se dezvolta eficient și pentru a-și dezvolta abilitățile cognitive – atât de necesare viitorului copil care va fi parte integrantă din mediul preșcolar și școlar.
 

Copilul tau pare sa aiba dificultati in a-si controla emotiile?


Se descurca greu cand vine vorba de activitati simple precum sa se imbrace sau sa se dezbrace? Sau poate evita sa mearga descult, pe iarba sau pe nisip? Sau poate se obosi repede, in special atunci cand trebuie sa stea intr-o anumita pozitie? Toate aceste semne ar putea indica posibile probleme de integrare senzoriala.
 

Covoarele senzoriale reprezinta o modalitate inovatoare si captivanta de a stimula dezvoltarea copiilor, oferindu-le o experienta tactila si cognitiva remarcabila. Aceste covoare sunt concepute special pentru a incuraja explorarea, dezvoltarea abilitatilor motorii fine si a functiilor senzoriale ale celor mici.

Realizate din materiale variate, cum ar fi texturi moi, bucle, perle sau materiale reflectorizante, covoarele senzoriale ofera copiilor o gama larga de senzatii tactile. Atunci cand micutii se tarasc, se aseaza sau se plimba pe aceste covoare, ei descopera o lume plina de senzatii diferite, contribuind astfel la dezvoltarea lor senzoriala.

Un alt aspect fascinant al covoarelor senzoriale este utilizarea culorilor vii si a modelelor captivante, care stimuleaza si mai mult interesul si creativitatea copiilor. Aceste elemente vizuale contribuie la dezvoltarea abilitatilor de observare si concentrare.

Covoarele senzoriale sunt adesea utilizate in context educational si terapeutic, intrucat pot fi adaptate pentru a se potrivi nevoilor specifice ale copiilor cu diverse provocari de dezvoltare sau cu tulburari senzoriale. Ele ofera un mediu sigur si atragator pentru copii, unde acestia pot explora, invata si se pot dezvolta intr-un mod ludic si distractiv.

In concluzie, covoarele senzoriale reprezinta o resursa valoroasa in domeniul dezvoltarii copiilor, contribuind la stimularea senzatiilor si la incurajarea explorarii. Aceste produse ingenioase aduc bucurie si dezvoltare in lumea micutilor, oferindu-le o platforma minunata pentru descoperirea si intelegerea lumii din jurul lor.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!