Notabag te asteapta cu 3 culori noi!

Rasfatul simturilor - Tamaia din Oman si Smirna din Yemen

Rasfatul simturilor - Tamaia din Oman si Smirna din Yemen
Care este primul lucru care iti trece prin minte atunci cand simti un miros deosebit si fin de tamaie? (iti oferim cateva secunde sa te gandesti)

Ei bine, noi am fost curiosi asupra numeroaselor beneficii pe care tamaia din Oman si smirna din Yemen le aduc asupra casei si familiei tale, asadar te invitam sa le descoperi in acest articol.
Inca din cele mai vechi timpuri, tamaia si smirna (supranumita si mir), au fost utilizate drept leacuri naturale, datorita numeroaselor beneficii pe care le aduc asupra sanatatii.
Tamaia din Oman si smirna din Yemen iti vor aduce in casa un parfum oriental concentrat, care persista mult timp.
Acestea ofera o armonizare, o inaltare si o purificare a fiintei, a trupului si a sufletului, cresc energia vibrationala a individului.
Vei observa cum energia casei tale se va schimba in totalitate sub aura acestor elemente purificatoare de trup si suflet.
Tamaia din Oman si smirna din Yemen, de calitate premium, au fost asezate cu grija in recipiente de sticla, cu design elegant, minimalist si cu capac natural, de pluta.
Acestea pot fi pastrate, cu grija, pe un raft, langa produsele preferate de terapie si de aromatizare a casei, fiind pregatite oricand sa iti aduca liniste si armonie, tie si familiei tale, intr-o mireasma orientala deosebita si extrem de placuta.

Te vei convinge, cu siguranta, de rolul benefic pe care aceste produse il ofera, atat din punct de vedere trupesc, dar si din punct de vedere psiho-emotional si mental.

Beneficiile uimitoare pe care le are tamaia
Tamaia provine din rasina unei specii de arbori din genul Boswellia, care se gaseste cu preponderenta in zonele stancoase si la malul unor ape din India, Egipt, China, Etiopia si Somalia.
Poporul chinez o utilizeaza de mii de ani pentru ameliorarea durerilor cronice, provocate de tumori si boli inflamatorii. De asemenea, tamaia mai era folosita pentru a imbunatati circulatia sangelui si pentru vindecarea artritei.
Insusi Hipocrate, supranumit si parintele medicinei, folosea tamaia pentru a dezinfecta si pentru a curata ranile superficiale, pentru a vindeca afectiuni respiratorii sau pentru a trata indigestiile.
Oamenii din antichitate considerau tamaia drept o marfa valoroasa si ravnita, asemanatoare cu aurul, la care doar bogatii aveau acces. Astfel ca, mirosul de tamaie dintr-o casa arata celorlalti bunastarea si rangul inalt.
S-a descoperit in arhive medicale ale Egiptului Antic, din secolul al XVI-lea i. Hr., un document numit Eber, care mentiona utilizarea de tamaie pentru mumificare, dar si pentru leac impotriva crizelor de astm sau impotriva infectiilor de la nivelul gatului.
Cercetatori in domeniul stiintei au descoperit ca acizii boswellici din tamaie au un efect puternic antiinflamator, dar fara a provoca efecte adverse celor care o folosesc. Asadar, putem considera ca tamaia este un analgezic natural.
Totodata, s-a demonstrat imbunatatirea mobilitatii, cresterea rezistentei la efort, diminuarea durerilor de oase, de muschi sau durerilor de articulatii.
Recent s-au realizat studii asupra animalelor, care au aratat eficienta administrarii de tamaie pentru tratamentul bolii Parkinson, deoarece protejeaza sistemul nervos si imbunatateste functia motorie.

Beneficiile deosebite pe care le are smirna
Extrasa din tulpina arborelui de Commophora din Etiopia, Africa si Peninsula Arabica, smirna sau mirul are, de asemenea, proprietati terapeutice, demonstrate si atent studiate.
Smirna a fost utilizata de-a lungul istoriei in India, Roma, Grecia si China pentru a trata durerile cronice si bolile inflamatorii, precum dureri articulare, musculare si toracice, durerile abdominale din perioada menstruala si infectiile cutanate.
Chinezii au utilizat smirna pentru a trata traumatisme, fracturi, boli de sange si artrita. De asemenea, a fost utilizata cu rol de analgezic, in igienizarea si vindecarea ranilor pielii, datorita proprietatilor antiinflamatorii, anestezice si antimicrobiene.
In cadrul unor studii, s-a constatat ca smirna este benefica in tratarea gingivitei sau a
inflamatiilor, provocate de placa bacteriana dentara.
Smirna reprezinta, totodata, si o sursa de antioxidanti, naturala, care diminueaza efectele radicalilor liberi, ce provoaca boli inflamatorii, precum osteoartrita, artroza spondilita anchilozanta sau reumatismul.
Utilizate impreuna, smirna si tamaia obtin un efect sinergic, ce calmeaza durerile cronice si trateaza boli inflamatorii. Totodata, au efect si impotriva acneei, a vergeturilor, uscaciunea scalpului, care provoaca matreata si a pielii uscate, in general.

Tamaia din Oman
Statul arab Oman este situat in sud-vestul Asiei si este invecinat cu Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudita si Yemen, avand frontiere maritime cu Iran si Pakistan.
Tamaia provenita din Oman elibereaza, prin ardere, o mireasma placuta de citrice, cu note de grapefruit si tonuri de migdale si rasini aromate. Aceasta are un puternic efect de purificare a spatiului si a persoanelor care se afla in incapere. 
S-a constatat, de-a lungul timpului, ca tamaia din Oman reduce semnificativ stresul, scade senzatia de iritabilitate si de tensiune acumulata, imbunatateste capacitatea de concentrare si de constientizare, restimuland, totodata, simturile.
Fiecare perla de tamaie are o forma unica, obtinuta prin taierea scoartei livanului, care mai apoi se solidifica, sub forma unor granule de culoare crem-rosiatic.
Tamaia din Oman este colectata manual de catre barbatii care locuiesc in triburile montane al-Mahra, o singura data in decursul unui an, de aceea este rara si extrem de pretioasa.

Smirna din Yemen
Yemen este un stat din Orientul Mijlociu, situat in Peninsula Arabica si este inconjurat de Arabia Saudita, de Marea Rosie, Marea Araba, Golful Aden si Oman.
Smirna provenita din Yemen ofera cele mai intense si placute momente de relaxare, de meditatie profunda sau chiar de lucru si organizare.
In timpul arderii, smirna elibereaza o mireasma extrem de placuta, misterioasa, dulce si rasinoasa. Aceasta poate, cu usurinta, sa purifice spatiile si persoanele care se afla in el, reducand senzatia de tensiune si de stres, starile de iritabilitate, extinzand constiinta si stimuland, totodata, simturile si puterea de concentrare.

Smirna si tamaia in cultul religios
Tamaia din Oman si smirna din Yemen au fost preluate, de asemenea, si de cultura romaneasca, mai cu seama de traditiile bisericesti.
Lacasele de cult utilizeaza smirna si tamaie sub forma unei jertfe, curata si pura, adusa lui Dumnezeu.

Mirosul de smirna este cu mult mai fin si subtil decat cel de tamaie.
Smirna este un produs superior tamaiei, are un miros deosebit si este considerata, din vechile timpuri, unul dintre cele mai pretioase daruri care puteau fi oferite.
Tamaia este utilizata in cadrul Sfintei Liturghii, in momentele in care mantuitorul Iisus isi face simtita prezenta, simbolic, secventa ce este marcata prin inmiresmarea bisericii. Astfel, se creaza o atmosfera sacra, eliberata de elemente negative.
Tamaia se integreaza perfect in actul de slujire a lui Dumnezeu, fiind privita drept o ofranda pretioasa si un simbol deosebit al rugaciunii si al starii de contemplatie divina.
De asemenea, cultul ortodox utilizeaza tamaia ca o punte de legatura cu viata de dupa moarte, astfel ca, la slujbele de inmormantare si de pomenire a celor morti, se practica tamaierea mormintelor, considerandu-se ca mireasma tamaiei alunga duhul rau si purifica sufletele.
Smirna si tamaia au fost oferite mantuitorului Iisus la nastere de catre cei trei magi, alaturi de aur, fapt ce simbolizeaza perfectiune si elevare spirituala, producand transformari importante la nivelul constiintei noastre.

Terapie pentru suflet si minte
Adu in casa ta energia pozitiva si starea profunda de relaxare si meditatie, cu ajutorul produselor noastre premium, - tamaia din Oman si smirna din Yemen -, aduse in Romania special pentru a oferi tuturor o experienta deosebita de aromaterapie, de schimbare psiho-emotionala si de trezire a constiintei.
De asemenea, iti oferim ocazia sa alegi unul dintre vasele de tamaiat care ti se potriveste, cu design elegant, minimalist, care se va armoniza perfect cu energia casei tale. Totodata, poti achizitiona un nisip pentru tamaiere de inalta calitate, cel mai fin din Europa. Tu trebuie doar sa torni o cantitate moderata de nisip, cat sa acoperi fundul unui vas, apoi asezi carbunele aprins, pentru a topi tamaia. Nu iti mai ramane decat sa te relaxezi profund, intr-o mireasma care iti va invalui intreaga fiinta.
Bucura-te de beneficiile extraordinare pe care tamaia din Oman si smirna din Yemen le vor aduce in casa si familia ta, oferindu-ti armonie, liniste, pace spirituala si purificare trupeasca si sufleteasca.

 
Postarea urmatoare

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!