Notabag te asteapta cu 3 culori noi!

Sosetele din lana: Secretul unei copilarii fericite alaturi de bunica

Sosetele din lana: Secretul unei copilarii fericite alaturi de bunica
Ah... pe vremea asta rece merge de minune o ceasca de ceai cald, in timp ce mainile si picioarele se incalzesc in fata sobei in care trosnesc lemnele. Iar pentru un plus de confort ne plac si sosetele de lana care vor oferi garantat acel sentiment cossy si placut pe care il aveam in copilarie cand ne petreceam timpul alaturi de bunica.
Iar intre ea, cea care ne-a crescut cu mainile sale muncite si multa dragoste in suflet, si sosetele din lana, exista o legatura straveche si plina de incarcatura emotionala.
 

Legenda primelor sosete din lana


Intr-o zi, stand ganditoare pe prispa casei in timp ce privea covorul de frunze asternut si i se legana parul in adierea vantului, se gandea la nepotii care aveau sa vina la iarna. Lista de bucate traditionale era deja pregatita si stia cu ce sa-i surprinda bun de-ale gurii. Dar pentru ca stia ca doamna Iarna se apropie cu mantia sa necrutatoare de frig, in curand, s-a dus pe repede inainte catre cufarul din podul casei de unde a scos doua bobine de lana si o pereche de andrele.
Usor, usor, au luat nastere primele sosete din lana de care cei mici s-au bucurat nespus de mult vazand cat sunt de practice si calduroase. Astfel au devenit o traditie iubita astazi atat de catre cei mici, dar si de cei mari, care aleg sa ofere sosete din lana cadou persoanelor dragi.
 

Sosetele din lana de oaie - preferatele bunicii


Odinioara era de necrezut pentru bunica ca se va ajunge aici, in prezent, intr-o lume in care tehnologia si inovatiile domina, si apar tot mai multe fibre si tesaturi. Pentru ea insa, firele de lana de oaie erau printre putinele optiuni disponibile. Mai mult, bunica a simtit cat de minunate sunt cu propria piele si a dorit sa imparta beneficiile cu toti cei dragi.

La aceste sosete din lana netratate cu substante chimice, pot apela inclusiv cei sensibili precum copiii, dat fiind ca ele nu irita pielea. Spre deosebire de ceea ce e nou pe piata, unde fibrele naturale sunt rar intalnite, sosetele de lana care ne aduc aminte de copilarie si de bunica grijulie previn schimburile de temperatura, ceea ce face ca picioarele sa fie mereu calde, protejate 100% de frig, dar si de mirosurile neplacute provocate de transpiratie.

Mai mult, trebuie spus si ca sosetele din lana se intretin usor, nu se stramteaza si nu se largesc daca sunt spalate corespunzator, iar in acest fel ofera confortul de care au nevoie chiar si picioarele obosite care tind sa se umfle, sa devina grele, dureroase. Sunt si micul secret al bunicii in ceea ce priveste prevenirea durerilor reumatice si a problemelor tractului urinar, caci izoleaza perfect pielea picioarelor.
 

Dar bunica mai are un alt secret mostenit din strabuni


Sosetele din lana de alpaca. Si aceste sosete sunt tare indragite de bunica, care e fericita sa simta cat sunt de placute la atingere, moi si calduroase. Fura inima oricui avand in vedere usurinta cu care pielea poate sa respire prin ele si efectul relaxant la nivelul terminatiilor nervoase.
Ele sunt recomandate indeosebi pentru persoane cu probleme ale sistemului circulator sau acelor persoane care au dificultati in a-si regla temperatura corpului. Articulatiile sunt mai bine protejate de catre acestea, precum si muschii, tendoanele, astfel incat si reumaticii sa se poata bucura de un confort sporit.

 

E timpul sa te culcusesti la caldura


Cine nu vrea picioare calduroase si sosete moi iarna, in fiecare an? Purtand sosete sau ciorapi din lana, clasici sau cu adaos de tesaturi confortabile, picioarele tale vor fi mai fericite ca niciodata. Iar ca sa devina prietenele tale mult timp de acum incolo, bunica iti recomanda sa le speli manual sau la cel mult 30°, dar si sa le usuci in mod natural, evitand contactul direct cu diferite surse de caldura.

 
Postarea urmatoare

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!